OUR TIME

Posted on

I dalje je uspješna saradnja između Srednje tehničke škole i Omladinske banke. Ugovor za realizaciju projekta OUR TIME potpisan je 22.04.2021. godine. Realizacija projekta počela je 03.05.2021. godine, a realiziraju ga učenice: Irma Behlić, Edna Julardžija, Ajdina Karašin i Marta Žulj zajedno sa profesoricama Alisom Hadžiabdić, Edinom Ljubuškić i Nedžmom Filan. U okviru projekta renovirat će se dio hola naše škole koji su odabrali učenici kako bi ga prilagodili potrebama svog slobodnog vremena. Planirano je preurediti prostor u kojem bi se postavio LCD, stolovi i zidna tabla koje će učenici koristiti za održavanje radionica, okruglih stolova te drugih nastavnih i vannastavnih aktivnosti.
Po završetku predviđenih aktivnosti na preuređenju ovog prostora, održat će se dvije radionice: “O svome jeziku želim znati više” koju će voditi profesorice Alisa Hadžiabdić i Zinka Čehajić, a radionicu “I građevinci su umjetnici” profesorica Nedžma Filan.
Vrijednost projekta je 1500 KM. Projekat finansira Fondacija Mozaik, Omladinska banka Bugojno, Općina Bugojno uz doprinose Srednje tehničke škole Bugojno.
I na ovaj način se zahvaljujemo pomenutim institucijama, ustanovama i grupama što su podržali naš projekat i ponovo omogućili mladima da uče i da se druže u ljepšem ambijentu.