HUMANI GEST VIJEĆA UČENIKA SREDNJE TEHNIČKE ŠKOLE BUGOJNO

Posted on

Dana 30.12.2019. godine, direktor Srednje tehničke škole zajedno sa članovima Vijeća učenika te profesoricom Ljubuškić Edinom i profesorima Huskić Edinom i Hasanagić Nerminom posjetili Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić i tom prilikom uručili slatkiše i druge potrepštine prikupljene u sklopu akcije”Jedan slatkiš, jedno dijete” koju je organizovalo Vijeće učenika naše škole. Tokom ove akcije učenici su prikupljali slatkiše u trgovačkim lancima: Fis d.o.o., Best d.o.o. i Bingo d.o.o., a kase za novčani prilog su bile postavljene u školi i u Bugojanskim kafićima:
Cafe bar Feena Raya,
Riky's Bar,
Swiss Lounge Bar,
Broadway Bar,
Longue caffe “1001 Noć”,
Caffe Hills,
One Tree Caffe,
Caffe Look i
Caffe bar Hollywood.
Zahvaljujući velikom odzivu skupljeno je i spakovano 243 paketića koji su donirani Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Od prikupljenih novčanih sredstava nabavljene su higijenske potrepštine za dom te uručene zajedno sa paketićima.
Zahvaljujemo se svim trgovačkim lancima, kafićima, udruženju “Đerđef” i Galešić d.o.o. Donji Vakuf koji su pomogli u realizaciji ove akcije. Takođe se zahvaljujemo svim uposlenicima zavoda i osobama koje tu borave na gostoprimstvu.