DAN ŠKOLE

Posted on

U prostorijama Srednje tehničke škole Bugojno, svečanom sjednicom 10.5 2021. godine, obilježena je 57. godišnjica postojanja škole. Zbog trenutačne epidemiološke situacije samo obilježavanje Dana škole proteklo je drugačije od onoga kako smo navikli. No, snaga volje i predanost naših profesora i učenika pokazala je kako je ovo uistinu poseban dan za sve nas, profesore, učenike i ostale uposlenike.
Svečanost je počela himnom Bosne i Hercegovine u izvedbi naših učenika: Marka Tustonje (harmonika), Adne Lakače (gitara), Amela Cetina (harmonika).
Direktor Srednje tehničke škole Bugojno, Enver Hadžiahmetović u svom obraćanju zahvalio se svim nekadašnjim i sadašnjim učenicima, profesorima, zaposlenicima i direktorima koji su dali i minimalan doprinos na razvoju i ugledu škole te uputio iskrenu čestitku povodom 57 godina uspješnog rada i postojanja. Ovom prilikom, direktor Enver Hadžiahmetović dodijelio je zahvalnice profesorima i učenicima. Zahvalnice profesorima su dodijeljene za inovativnost u radu i angažman u promociji škole, a također i učenicima koji su kroz vannnastavne aktivnosti na najbolji mogući način promovisali školu.
Svi prisutni imali su priliku vidjeti kreativan videozapis naših učenica Emine Nuhić, Neire Brkić, Ajne Hrgić o historijatu Srednje tehničke škole Bugojno i videozapis, recitaciju našeg darovitog učenika Enisa Prijića.
Na kraju svečanosti, naš učenik Marko Tustonja na harmonici je izveo Onjeginov Put kozaka.
Zahvaljujemo učenicima koji su dali svoj doprinos u obilježavanju Dana škole:
Adna Lakača
Amel Cetin
Marko Tustonja
Enis Prijić
Emina Nuhić
Neira Brkić
Ajna Hrgić