CODE WEEK 2.0

Posted on

Na prijedlog naših profesora informatike Najde Pandžo, Denisa Manovića i Esmira Ćatića učenici naše škole su učestvovali na online kursu programiranja -CODE WEEK 2.0.
Kurs je organizovan od strane Sveučilišta/Univerziteta “Vitez” (Fakultet informacionih tehnologija).
Na Sveučilištu/Univerzitetu “VITEZ” su 29.1.2022. dodijeljeni certifikati i potvrde srednjoškolcima, koji su uspješno završili kurs programiranja – CODE WEEK 2.0.
Kursu je prisustvovalo 86 učesnika među kojima su i naši učenici elektrotehničke škole: Ahmed Musa, Kerim Solić, Haris Trapo, Asmir Ljubunčić, Haris Sadiković, Tarik Redžić, Mirza Bašić, Adnan Abazović, Amel Cetin, Emina Nuhić, Nejla Smajlović, Neira Brkić, Azur Mlivo, Edhem Krivdić i Adna Lakača
Učesnici su dobili certifikate o učešću, a samo njih 16 je uspješno uradilo zadatak koji je bio uslov za sticanje certifikata o uspješno završenom kursu među kojima su učenici naše škole i to: Kerim Solić, Haris Sadiković, Tarik Redžić i Mirza Bašić.
Ovim putem čestitamo sjajnim učesnicima, njihovim mentorima i školama na još jednom uspjehu, završenom kursu programiranja – CODE WEEK 2.0!