Posjeta Radio M Media Group u Sarajevu

Posted on

Članovi Novinarsko-dramske sekcije Srednje tehničke škole Bugojno zajedno s profesoricama Alisom Hadžiabdić i Zinkom Čehajić posjetili su 25.10.2023. godine Radio M Media Group u Sarajevu. Merjem Mešan, Enis Prijić i Eldar Šečić su sa Čaušević Nidalom, urednikom program, razgovarali o radu Novinarske sekcije, zadacima i aktivnostima neophodnim za štampanje školskog časopisa Putokaz, značaju neformalnog obrazovanja, aktuelnim temama, ali i o svojim uspjesima. Članove sekcije velikodušno je primio Nidal Čaušević i objasnio svaki dio posla u Radiu M Media Group. Posebne zahvale pripadaju svim uposlenicima Radio M Media Group na lijepom druženju, a posebno Nidalu što je omogućio ovako divnu priliku za našu školu i učenike.
Nakon jutarnjeg programa, posjetili smo 13. Sajam stipendija koji se i ove godine održao u Rektoratu Univerziteta odnosno zgradi Pravnog fakultetu u Sarajevu. Razgovarali smo o mogućim putevima nakon srednje škole te našli odlične prilike za dalje školovanje. Želimo da se zahvalimo i načelniku Općine Bugojno, Hasanu Ajkuniću, za omogućavanje sredstava, kao i direktoru Srednje tehničke škole Bugojno, Enveru Hadziahmetoviću, koji je odobrio posjetu.
Naša ekipa se divno provela u Sarajevu te se iz srca zahvaljuju profesoricama Alisi i Zinki koje su realizovale posjetu.
Nadamo se i radujemo novim posjetama.
Amina Sabitović, član Novinarske sekcije