Posjeta Face TV

Posted on

Članovi Novinarsko-dramske sekcije Srednje tehničke škole u srijedu – 26.10.2022. godine posjetili su Sarajevo.
Posjeta je imala naučno-edukativni karakter. Više od dva sata učenici su, u pratnji profesorice Alise Hadžiabdić, proveli u redakciji, studiju, režiji i ostalim službenim prostorijama Face TV. Članove sekcije ugostio je Admir Salihović, direktor produkcije i glavni urednik Face TV . Naši učenici imali su priliku da saznaju nešto više o načinima pisanja i nastanka vijesti, izvještaja, reportaža, osvrta, komentara i drugih oblika novinarskog izražavanja.Najinteresantniji dio posjete za učenike bio je boravak u studiju te preuzimanje uloge urednika i novinara informativnog programa. Visok stepen profesionalnosti, koji pokazuje malobrojna ekipa obavljajući uspješno svakodnevne poslove, zadivio je članove sekcije. Vrijedno je istaknuti entuzijazam, kolegijalnost i veliku požrtvovanost uposlenika ove medijske kuće, ali i ljubav koju gaje prema svom poslu.
Nakon posjete poznatoj medijskoj kući, učenici su se uputili prema Rektoratu Univerziteta gdje su prisustvovali Sajmu stipendija. Tu su imali priliku informisati se o stipendijama koje nude mnogi fakulteti u BiH, ali i fakulteti u Austriji, Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Turskoj, Češkoj, Japanu, Portugalu, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Grčkoj..
Članovi Novinarsko-dramske sekcije zahvaljuju se Općini Bugojno i direktoru Srednje tehničke škole koji su omogućili ovo putovanje. Posebnu zahvalnost upućuju Face TV na njihovoj gostoprimljivosti, izuzetno ugodnoj i prijatnoj atmosferi te na značajnom poklonu-knjigama za našu školu.