DOMOVINA SE VOLI I OVAKO

Posted on

U petak, 17.12.2021. na Centralnom gradskom trgu u periodu od 11 do 13 sati učenici Srednje tehničke škole proveli su veoma interesantnu i veoma posjećenu aktivnost. Predvođeni profesoricom Sabinom Vugdalić, ona je i inicijator ove ideje, učenici 1.,2.,3. i 4. razreda ekonomske škole pokazali su da se domovina voli i kroz kupovinu domaćih proizvoda, te da slogan ,,Kupujmo domaće” treba biti stil života, a ne samo periodična kampanja i akcija.
Članovi školske sekcije ,,Mladi ekonomisti” su sa prof. Vugdalić vrijedno radili na projektu ,,Pronađi,kupi i podrži domaće”. Cilj projekta je kod učenika i građana probuditi, razviti i ojačati svijest o značaju kupovine proizvoda sa kodom 387, a također i podučavanje kupaca kako bi se na policama prodajnih centara naši proizvodi što lakše uočavali, kupovali i na taj način jačala ekonomija Bosne i Hercegovine.
Od sponzora je dobijeno 1000 artikala, te su isti dijeljeni učenicima u STŠ u četvrtak, a građanstvu u petak.
Kroz izradu ovog projekta učenici su imali priliku pokazati svoje znanje iz ekonomske struke, kroz ankete su došli do zanimljivih podataka, a svoju kreativnost i poduzetnički duh su dokazali poslovnom korespondencijom sa više od 40 privrednih subjekata te izradom promotivnog materijala.
Velika zahvalnost upućuje se direktoru škole Enveru Hadžiahmetoviću i ostalim uposlenicima škole, kao i sadašnjim i bivšim učenicima jer su ovaj izazov prihvatili i realizirali sa velikim oduševljenjem.
Zahvalnost se upućuje i Džejlani Cokoji, administratoru facebook grupe ,,Ramazanski iftari”, kao i našim sponzorima, odnosno kompanijama: Vispak, Klas, Oaza, Snacky Flips, Bajra, Esof, Kovačuša, KolMix, Dem Fresh, Topy, Milagros, Agromax, Plantago, Galešić, Violeta.