NAGRADA ZA NAJBOLJE UČENIKE U FBIH

Posted on

Armin Petrović, učenik Srednje tehničke škole Bugojno, je ove godine među najboljim učenicima srednjih škola u FBiH.

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti, u Mostaru je u petak, 07.12.2018. godine, upriličena dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2017./2018. godini.

Na svečanosti su nagrađena 54 osnovnoškolca i srednjoškolca, a priznanja su uručena i školama koje pohađaju nagrađeni učenici. Po tri učenika osnovnih i srednjih škola iz svakog kantona nominirala su kantonalna ministarstva obrazovanja.

Petrović Armin, učenik trećeg razreda Srednje tehničke škole Bugojno, je jedan od tri najbolja učenika iz Srednjobosanskog kantona .

Učenici osnovnih škola nagrađeni su novčanim nagradama od po 500 maraka, a učenici srednjih škola nagradama od po 600 maraka. Također, svi nagrađeni dobili su i po vrijedan set knjiga kao doprinos za entuzijazam.

Diplome i jednokratne novčane nagrade te prigodne poklone uručila je federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvira Dilberović, naglasivši kako su nagrađeni učenici kroz svoja dostignuća i uspjehe afirmirali ne samo obrazovnu, nego i odgojnu ulogu škole.

„Na listi nagrađenih učenica i učenika imamo djecu koja su ostvarila rezultate ne samo kroz uspjeh u školi, nego i u vannastavnim aktivnostima, društveno volonterskim korisnom radu, ili koji su ostvarili zapažene rezultate u inovacijama, posebno u području energetike, ili onih koji su pokazali senzibilitet prema ranjivim kategorijama društva kroz volonterski rad“, istaknula je ministrica Dilberović prilikom dodjele nagrada. Podsjetila je kako Federalno ministarstvo zadnjih 12 godina organizuje nagrađivanje učenika osnovnih i srednjih škola, a u ovoj formi treću godinu. „Nagrađivanjem i promoviranjem najboljih učenika u FBiH želimo pružiti potporu nominiranim učenicima da ustraju u radu i učenju kako bi narednih godina nastavili nizati uspjehe na radost svoje obitelji, škola, ali i cijele države“, poručila je ministrica.

Našem vrijednom učeniku Arminu čestitamo na ovoj divnoj nagradi i želimo njemu, kao i svim drugim nagrađenima, puno sreće u budućnosti .