ENIS PRIJIĆ, PONOS NAŠE ŠKOLE, IMENOVAN ZA NAJBOLJEG UČENIKA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE!🤩

Posted on

Enis Prijić, mladi umjetnik i učenik četvrtog razreda naše škole, godinama donosi mnogobrojne titule i prizanja u naš grad, a ponosno možemo reći da je ovo jedno od najvećih!
Enis se zajedno sa razrednicom, prof. Eminom Maraj Palačkić i svojim roditeljima uputio u Sarajevo gdje je održana velika svečana manifestacija proglašenja najboljih učenika u Federaciji Bosni i Hercegovini. Manifestacija se održala u zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine! Kao pravi ponos, primjer i ambasador svoga grada, Enis je dobio posebnu čast da u ime učenika održi svoj, uistinu poseban govor i obrati se medijima. Pored Enisa, posebno priznanje za prepoznavanje i afirmaciju učenika dobila je i naša Srednja tehnička škola Bugojno!
Ovo je samo još jedan od dokaza Enisovog predanog truda, rada, ambicije i volje. Čak uz desetogodišnju karijeru u svijetu filma i aktivizma, te veliki broj priznanja koje donosi u naše Bugojno, Enis je ponio ovu vrijednu titulu i dokazao da je svo vrijeme gradio poseban put u oblasti znanja!
•Kako je Enis to rekao u svom govoru:
“Život je uistinu maraton kroz čopor vukova, ali eto, na kraju krajeva, ambicija i vjera u ono što radite pobjeđuju svaki životni maraton”!
Čestitamo našem Enisu, njegovoj ogromnoj podršci- profesorici Emini Maraj Palačkić, roditeljima i svima onima koji su vjerovali u rad i ambicije našeg mladog umjetnika!