Kutak znanja

Posted on

U petak, 22.04.2022.godine, učenici Srednje tehničke škole su zajedno sa profesoricom Nedžadom Bakić potpisali ugovor sa Omladinskom bankom Bugojno i još jednom krenuli u realizaciju projekta s ciljem uljepšavanja školskog ambijenta.
Projekat pod nazivom ” Kutak znanja” je zamišljen tako da se postojeće prostorije preurede i povežu u jedan veći i funkcionalniji prostor kako bi učenicima boravak i korištenje knjiga bilo lakše i zabavnije.
Učenici koji učestvuju u projektu su: Dalal Ćeso, Amra Hozić, Nejla Sultanović, Amra Muratspahić,Amar Forić, Belmin Bektaš i Aid Hozić.Još jednom su ova divna djeca pokazala koliko su spremna za rad i koliko žele i narednim generacijama stvoriti bolje uslove za obrazovanje.
Zahvaljujemo se Omladinskoj banci Bugojno,Fondaciji Mozaik i Općini Bugojno na čelu sa gospodinom Hasanom Ajkunićem na velikoj pomoći i podršci našem radu.
Također se zahvaljujemo profesoricama Edini Ljubuškić-Buljina (koordinatorici Omladinske banke) i Nedžadi Bakić (inicijatorici projekta), te svim uposlenicima Srednje tehničke škole, a
najviše našim vrijednim učenicima.
Zajedno za bolje i kvalitetnije obrazovanje!