Kutak za matematički trenutak

Posted on

19. 10. 2021. predsjednik Vijeća učenika naše škole Eldar Alibegović i učenici Lejla Gurić, Irma Behlić i Edna Julardžija prisustvovali su završnoj svečanosti dodjele zahvalnica Fondacije Mozaik za uspješno realizovane projekte. Eldar Alibegović i Lejla Gurić ove godine su, zajedno sa profesoricama matematike i Trkić Ahmedom realizovali projekt „Kutak za matematički trenutak“, kojim je naša škola dobila moderan i interaktivan kabinet matematike. Ovaj kabinet osvježen bojom, opremljen novim tablama i plakatima, omogućava lakše predavanje i učenje matematike.
Irma Behlić, Edna Julardžija, Žulj Marta, profesorice Edina Ljubuškić, Nedžma Filan, Zinka Čehajić i Alisa Hadžiabdić realizovale su drugi projekt za koji našoj školi danas uručena zahvalnica. Riječ je o projektu „OUR TIME“, čijom je realizacijom uređen hol u prizemlju, odnosno prostor za druženje.
Članovi projektnih timova uručili su zahvalnice svima koji su bili doprinos zajednice.
Sve pohvale za naše vrijedne učenike i profesore, koji ovakvim primjerima pokazuju da je saradnja profesora i učenika najbolji put uspjeha škole.