Festival filma djece i omladine

Posted on

Enis Prijić, učenik Srednje tehničke škole Bugojno, osvojio glavnu nagradu GRAND PRIX na ovogodišnjem Festivalu filma djece i omladine u Zenici!
Dana 19.12 (Subota), učenik naše škole, Enis Prijić, po mentorstvom profesorice bosanskog jezika i
književnosti, Emine Maraj Palačkić, predstavljao je našu školu i grad Bugojno na 22. Festivalu filma djece i omladine u Zenici. Festival se ove godine održavao u prostorijama Muzeja grada Zenice. Ovogodišnje prijave, pristizale su sa svih područja Federacije Bosne i Hercegovine, a organizatori su u sami “vrh” finala nominovali 10 najboljih filmova, po mišljenju stručnog žirija, koji su se 19.12.20’ borili za glavnu nagradu festivala, Grand Prix.
Među 10 nominovanih filmova, našao se film našeg mladog Enisa. Enis je mladi ambicioniar, učenik Ic razreda Srednje tehničke škole Bugojno, koji se filmom, pisanjem, režijom i glumom bavi već 7 godina u nizu. Do sada je osvajao mnoga prva mjesta na raznim festivalima državnog, međunarodnog I internacionalnog nivoa. Po odluci stručnog žirija, film “Depressed” je proglašen za pobjednika u kategoriji “Omladinski film-Eksperimentalni”. Završnicom i glavnim dijelom festivala, smatra se dodjeljivanje i proglašavanje nagrade i priznanja za cjelokupno najbolji film festival. Po odluci stručnog žirija, Enis Prijić je ove godine osvojio glavnu nagradu festivala, Grand Prix, a samim tim njegov film je proglašen kao najbolji. Za stranicu naše škole, Enis je izjavio:
“Čast i zadovoljstvo mi je bilo predstavljati našu školu i općenito grad Bugojno na ovako velikoj manifestaciji. Filmom se bavim već jako dugo i ovakvi rezultati su zaista itekako prijatan vjetar u leđa i zapravo neki “trofej” na sav uloženi rad i trud. Zahvaljujem se svima onima koji vjeruju u ono što radim, posebno direktoru, pedagogici i cijelom kolektivu Srednje tehničke škole Bugojno. Posebne zahvale upućujem svojoj mentorici, profesorici Emini Maraj Palačkić koja zaista predstavlja ogromnu podršku i motivaciju za sav moj rad. Ovim filmom sam obradio temu depresije, kao ključnim životnim problemom svih svojih vršnjaka. Zapravo, u neku ruku…Cilj svakog filma mi je uzeti neki globalizirani problem i predočiti ga u niz scena obogaćenih akustikom i dubokoumnom pričom. Zaista volim ono što radim i nadam se da ću grad Bugojno obogatiti sa još mnogo titula”
Enisu i njegovoj mentorici želimo svu sreću i nadamo se da će ostvariti svoje ciljeve!